Galgoworld

Adoptie procedure

Het adopteren van een Galgo gaat als volgt:

Nadat uw belangstelling is gewekt voor een van de honden op deze site, neemt u met mij (Hilly) contact op via de mail of per telefoon. U kunt dan meer informatie over de betreffende hond opvragen. De meeste honden heb ik persoonlijk gezien, we kunnen u dus een goede indruk van de hond geven.


Als uit het gesprek blijkt dat de hond mogelijk bij uw situatie past dan sturen wij u een aanvraagformulier toe en als u zich daarin kunt vinden, vult u deze in en stuurt hem naar ons retour.  


Zodra het formulier binnen is volgt er een afspraak voor een huisbezoek waarin we nadere gegevens kunnen geven en eventuele vragen beantwoorden, als van beide kanten alles goed is dan komt de hond daarna op 'gereserveerd' te staan. U krijgt van ons de verdere gegevens omtrent de betaling van de hond. Zodra de betaling binnen is, zetten we de hond op 'geadopteerd'.


Dan komt het spannende wachten wanneer de hond mee kan met een bepaalde vlucht, dit is meestal binnen 3 weken, soms al binnen een week als de hond "klaar" is om te reizen De hond kan in Rotterdam, Amsterdam of Eindhoven aankomen, waarbij de voorkeur ligt op Amsterdam Schiphol.  We vliegen met Transavia.  Hilly of een medewerker van Animal in Need zullen bij de aankomst aanwezig zijn.


Het is belangrijk een goede strakke halsband mee te nemen en eventueel een goed strak passend tuigje. Het is voor de hond natuurlijk heel vreemd om op een vliegveld aan te komen en met wildvreemde mensen mee te gaan. We willen voorkomen dat de hond ontsnapt uiteraard.


Ook water, bakje, lekker eten/hapjes en een keukenrol/poepzakje kunnen goed van pas komen.


Op het vliegveld overhandigen wij tevens het paspoort van de hond en de gegevens van de bloedtesten.


Neem vooral een foto en/of filmcamera mee, leuk voor later en om evt. hier op de site te zetten :-)

Maak jouw eigen website met JouwWeb