Galgoworld

Allerhande tips

 Hier vindt je tips en handigheidjes voor een optimale verzorging en omgang van je Galgo.

 • Gember

  Fysieke werking: de essentiële olie van gember werkt verwarmend. Het biedt ondersteuning bij klachten ten gevolge van koude zoals artrose en verkilde spieren. Dieren die snel te lijden hebben van de kou en zichzelf niet gemakkelijk warm houden vinden baat bij Gemberolie. Ook beperkt gember gasvorming in de darmen en is dus goed inzetbaar bij winderigheid.

  Mentale werking: geeft ook "mentale warmte" en werkt daardoor ontspannend. Een druppeltje gemberolie (essentiele) per week kan veel extra warmte geven. Let op niet rechtstreeks in de bek geven, op honing of slagroom kijk wat je hond lekker vind. De olie smaakt sterk.
 • Dagelijks een theelepeltje zonnebloemolie door het voer geeft een glanzende vacht! 
 • Wintertips:

  's Winters wordt er op straat vaak pekel of zout gestrooid. Goed tegen uitglijden maar minder goed voor de kussentjes onder de hondenpoten. Er kunnen kloofjes in ontstaan en dit kan erg pijnlijk zijn voor de hond. Vet daarom de poten van de hond in met vaseline of uierzalf vóór het wandelen en spoel de poten na het wandelen af met lauw water.

  Sneeuw kan in de haren blijven hangen en daar ijsvorming veroorzaken. Probeer deze balletjes eruit te halen. Ook in de haren rondom de voetkussentjes kunnen kleine balletjes sneeuw blijven hangen. U kunt het haar tussen de tenen wegknippen, maar gebruik hiervoor een bolle schaar zodat u niet in de kussentjes knipt. Probeer te voorkomen dat uw hond de sneeuw opeet. Het eten van sneeuw kan leiden tot hevige diarree. Leg dit ook aan uw kinderen uit.

  IJs is erg koud aan de poten van de hond. IJs bevat vaak scherpe randjes en uw hond kan zich hier erg aan bezeren. Ook de gladheid van het ijs maakt het een gevaarlijke situatie. Net als bij de mens kan het glippen en glijden ernstige spierblessures veroorzaken. Aangeraden wordt daarom uw hond te leren niet het ijs op te gaan. U voorkomt hiermee ook dat de hond tijdens de dooi het ijs opgaat en er doorheen zakt.

  Lang niet alle honden kunnen goed tegen de kou. Een hondenjas kan hierbij goed van pas komen. Let er echter wel op dat de jas comfortabel zit en niet schuurt.
   
 • Onlangs gespot ... bij deze auto die voor me reed hing een hond uit het raam. Levensgevaarlijk, het raam was helemaal los en soms zag ik niet alleen de kop maar ook een paar voorpootjes naar buiten hangen. Onbegrijpelijk dat men hier niet het gevaar van inziet. Behalve het gevaar dat de hond er uit kan springen of vallen bestaat er ook grote kans op oor en oog irritaties. Wees dus a.u.b. verstandig en vervoer de hond in de auto in een bench, achter een hondenrek of in een tuigje die je aan de gordel kunt klikken.

 • Ook altijd op zoek naar "het ultieme" voertje waar je hond een moord voor doet? Probeer dan eens de heerlijke krokante "zalm" koekjes. Het ruikt heel sterk naar vis en praktisch alle honden zijn er dol op! Het heet "Henne Zalmsnacks", even zoeken op internet en je vindt er wel verkooppunten van.
 •  
 • Wees voorzichtig met het gooien van stokken! Stokken zijn heel onvoorspelbaar, ze zijn er in alle soorten en maten en in evenzovele diverse structuren. Een harde en dunne stok kan zomaar bij de hond in het keelgat schieten, vaak gebeurd het dat de stok rechtop in het gras blijft steken, net voordat de hond met wijdgeopende bek de stok wil pakken. De stok schiet dan ver naar binnen en beschadigt het gehemelte, de tong, tanden en tandvlees of nog erger de slokdarm en/of luchtpijp. Ook gaan kleine stukjes van een stok nog wel in eens tussen de hoektanden zitten en vaak heb je dat niet eens in de gaten. Als de hond kwijlt, gaapt of met zijn poten over zijn neus wrijft, inspecteer dan eerst even de bek om te zien of er iets in zit. Vertrouw je het niet, laat dan de dierenarts voor de zekerheid even kijken. Denk niet, ach dat zal wel meevallen, het komt veel vaker voor dan je denkt en een gewaarschuwd mens telt voor twee! Speel liever met een bal of een ander leuk hondenspeeltje, je hebt zoveel keus in verantwoorde speeltjes tegenwoordig, dat is een stuk veiliger.

  Onderstaande 2 foto's van een hond die een stok te ver in zijn keel kreeg ... de 2e foto laat duidelijk zien hoe lang de stok is en hoever hij dus in de hals zat! Een peperdure operatie was het gevolg, gelukkig heeft deze hond het overleeft maar voorkomen is beter dan genezen!

    
 • Niks is zo ergerlijk als hondenpoep ... het stinkt verschrikkelijk, je trapt erin en neemt de stront aan je schoenen mee naar binnen, gemeentewerkers krijgen de stront om de oren bij het maaien ... noem maar op. Soms zijn buurtbewoners het zo zat dat ze pamfletten ophangen en vlaggetjes in de drollen plaatsen. Als je naar al die vlaggetjes kijkt zie je eigenlijk pas goed hoeveel drollen er op zo'n klein stukje groen liggen. Een tip die we willen meegeven aan alle hondeneigenaren: ruim de ontlasting van uw hond zelf op! Er zijn zoveel soorten poepzakjes en poep opraap systemen, dat het echt niet meer vies hoeft te zijn om het op te ruimen. Als iedereen dit doet is er veel minder ergernis. Niet denken als Pietje of Klaasje het niet doet, hoef ik het ook niet ... gewoon zelf het goede voorbeeld geven dan volgen anderen vanzelf.

     

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb